Begeleiding

Wat kan je verwachten van een begeleidingstraject?

Wanneer je ervoor kiest om bij mij in therapie te komen, zullen we steeds starten met een eerste kennismakingsgesprek dat ongeveer 1 uur duurt. Naast de behandeling van de nodige administratieve formaliteiten, zal dit gesprek de basis vormen voor de volgende sessies. Het doel van dit gesprek is om wat meer te weten te komen over jouw specifieke situatie, jouw achtergrond, jouw verwachtingen en de reden waarvoor je mijn hulp zoekt. Hiermee kunnen we dan samen aan de slag om de beste manier te vinden om je zo goed mogelijk te helpen. Belangrijk om te weten is dat dit kennismakingsgesprek niet bindend is. Dit betekent dat indien blijkt dat jouw specifieke situatie niet volledig binnen mijn competenties valt, ik je zal helpen bij de doorverwijzing naar een collega met de juiste expertise. Indien je later toch opnieuw een afspraak bij mij wenst te maken, is dat natuurlijk steeds mogelijk. Gezien het belang van het kennismakingsgeprek, doe ik dit het liefst face-to-face, tenzij dit niet mogelijk blijkt.

Na het eerste kennismakingsgesprek, start de eigenlijke therapie. Deze sessies duren ongeveer 60 minuten waarbij steeds 5 à 10 minuten worden besteed aan het afronden van het gesprek en administratie (betaling, vervolgafspraak, attesten invullen...). Het aantal en de frequentie van deze afspraken hangen af van jouw specifieke situatie en zullen steeds in overleg bepaald worden. Deze sessies kunnen zowel face-to-face als online plaatsvinden. Ook hier zal het van jouw specifieke situatie en voorkeur afhangen of online sessies opportuun zijn of face-to-face sessies de voorkeur genieten. Na een aantal sessies zal er een evaluatie volgen waarbij we samen nagaan waar we progressie hebben gemaakt en het vervolg van de therapie bepalen.

Indien je nog specifieke vragen hebt, kan je steeds vrijblijvend contact opnemen door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door het contactformulier te gebruiken.


calendar iconMaak een afspraak


Deel deze pagina